Αρχαία μονοπάτια, πετρόχτιστα ξωκλήσια, πανέμορφες κρήνες, ξύλινα γεφύρια, επιβλητικοί καταρράκτες και αιωνόβια δένδρα συνθέτουν το σκηνικό της διαδρομής «Πορταρία – Δράκεια – Άγιος Λαυρέντιος». Η άνοιξη έφτασε και ο καιρός μοιάζει ιδανικός για εξορμήσεις στη φύση του Πηλίου, ώστε να ανακαλύψετε ένα από τα πολλά μονοπάτια του.

Έχοντας ως ορμητήριο το Country Hotel Triantafillies και γεμάτοι ενέργεια από το εξαιρετικό ελληνικό πρωινό που σας ετοιμάζουμε, εξοπλιστείτε κατάλληλα και ακολουθήστε ένα μέρος από το «Μονοπάτι των Χωριών». Η διαδρομή 11km συνδέει την κοσμοπολίτικη Πορταρία με το ιστορικό-μαρτυρικό χωριό της Δράκειας και καταλήγει στον Άγιο Λαυρέντιο, χωριό του τοπικού Αγίου Απόστολου του Νέου (γιορτάζει στις 16 Αυγούστου), είναι διάρκειας 3 ωρών περίπου και κρύβει πολλές συγκινήσεις.

Από την πρώτη στιγμή θα νιώσετε ένα με τη φύση, με την αρχική θέα προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο να διαδέχεται ένα τμήμα καταπράσινου μονοπατιού που θα σας κάνει να αισθανθείτε πως βρίσκεστε μέσα σε ένα τούνελ περιτριγυρισμένοι απο μυρωδάτα φυτά.

Πετρόχτιστα ξωκλήσια ξεπροβάλλουν σε διάφορα σημεία του μονοπατιού με τη μοναδική του ιστορία το καθένα και σας προκαλούν να χτυπήσετε την καμπάνα τους κάνοντας αισθητή την παρουσία σας και τηρώντας μια παράδοση ετών.

Λίγο πριν τη Δράκεια ο ήχος του μεγάλου καταρράκτη θα σας προκαλέσει να προχωρήσετε γρηγορότερα, ώστε να φτάσετε κοντά του και να τον θαυμάσετε.

Θα ξεπροβάλει επιβλητικός μπροστά σας άξαφνα και θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό διακόπτοντας την πορεία σας.

Ολάνθιστα λουλούδια σπαρμένα παντού και η θέα στην κορυφή του Πηλίου θα σας συνοδεύουν μέχρι τον τελικό προορισμό σας, φτάνοντας στον οποίο θα νιώσετε την υπέροχη αίσθηση της εκπλήρωσης του στόχου σας. Το μεγαλείο της φύσης του Πηλίου σας περιμένει!

Select Languages

  • el
  • en